Video afspelen

POV rijvideo van testrit met de nieuwe Ford Mustang Cabrio 2.3 EcoBoost. De Ford Mustang Convertible heeft een 2.3 EcoBoost turbo benzinemotor met vier cilinders in-lijn met een vermogen van 317 pk en een max. koppel van 432Nm. De Mustang gaat van 0-100 km/u in 5,8 sec. De Ford Mustang heeft een manuele versnellingsbak met 6 versnellingen en is voorzien van achterwielaandrijving.

Extra info

  • Kleur van de testwagen: magnetic
  • Basisprijs van Ford Mustang Convertible 2.3 EcoBoost: 41.000 euro (in België).

Review

Ford Mustang Convertible

Meer dan negen miljoen Mustangs werden er al verkocht sinds de lancering in 1964 en na meer dan 50 jaar wachten, komt de Mustang ook op de Europese markt. De Ford Mustang met Europese specificaties maakte zijn debuut op het Autosalon van Parijs. Wij maakten kennis met deze hengst aan de hand van een testrit met de Ford Mustang Convertible 2.3 EcoBoost.

Modellen

De Ford Mustang is beschikbaar in twee koetswerkvarianten. De Fastback is er vanaf 37.000 euro en de convertible vanaf 41.000 euro. Je hebt ook telkens de keuze uit twee modellen, de GT en de EcoBoost. De GT is voorzien van een 5.0-liter V8 motor met een vermogen van 418 pk en een koppel van 524 Nm koppel. De EcoBoost beschikt dan weer over een 2.3-liter EcoBoost motor met directe injectie, een turbolader en variabele kleppentiming om meer vermogen te leveren. Deze viercilinder levert een vermogen van 317 pk en een koppel van 434 Nm voor de Europese markt. De EcoBoost spurt van 0-100 km/u in 5,8 seconden en de topsnelheid bedraagt 233 km/u. De 5.0 V8 kan nog straffere cijfers voorleggen. In amper 4.8 seconden zit je aan 100 km/u en de topsnelheid bedraagt 250 km/u. Op vlak van transmissie heb je bij zowel de GT als de EcoBoost de keuze uit een automaat of een manuele transmissie met telkens zes versnellingen.

Uitstraling

Voor het design van de nieuwe Ford Mustang heeft men gekozen voor herkenbaarheid. Aan de voorzijde valt de Mustang-grille op met zijn kenmerkende trapeziumvorm. Aan de achterkant vinden we driedimensionale tri-bar achterlichten terug en in profiel zien we schuine voor- en achterruiten. Daarnaast vallen ook het lage dak en de brede carrosserie op.

Binnenin heeft de Mustang iets weg van de cockpit van een vliegtuig. De bedieningselementen met schakelaars in vliegtuigstijl en analoge draaiknoppen zijn zeker een leuke toets.

SYNC 2

De nieuwe Mustang is één van de eerste wagens in Europa die uitgerust gaat worden met SYNC 2. Dit systeem bestaat uit een aanraakscherm met stembediening. Je kunt hiermee o.a. handenvrij bellen, muziek selecteren, de temperatuur regelen, het navigatiesysteem gebruiken,… De stemcommando’s die je kan gebruiken zijn eenvoudig. Als je bijvoorbeeld via de spraakbediening “Ik heb honger” zegt, verschijnt er een lijst met restaurants in de buurt waar het navigatiesysteem jou naartoe kan brengen.

Rij modi

Via de verschillende rij modi kan je de Mustang aanpassen aan verschillende rijomstandigheden. Je kunt kiezen uit Normal, Sport, Track en Snow/Wet en in functie van het gekozen programma wijzigen de instellingen van de gas respons, de stuurinspanning, de stabiliteitscontrole en de schakelpunten in geval van de automatische transmissie.

Cabrio

Naast de Fastback, kan je de Mustang ook kiezen als convertible. Het gaat dan om een soft top met een stoffen dak dat uit meerdere lagen bestaat voor beter geluidscomfort binnenin. Het dak openen doe je door manueel het dak te ontgrendelen via een hendel. Dan kan je elektronisch het dak bedienen en dit al rijdend. In minder dan tien seconden kan je het dak openen. Rijden met het dak naar beneden in een Mustang heeft toch iets speciaals. De auto ziet er niet alleen strak uit zonder dak, maar rijdt ook zeer aangenaam. Tijdens onze testrit stond er wel wat wind. Als je met de ramen omhoog rijdt, heb je quasi geen last van storende turbulentie.

Nieuw ophangingssysteem

De nieuwe Mustang heeft een gloednieuw onafhankelijk ophangingssysteem gekregen voor de voor- en de achterwielen. Dit beschikt over anti-buig-, anti-lift en anti-duikkenmerken, waardoor de Mustang stabieler blijft wanneer je snel gaat optrekken of hard gaat remmen. De geometrie, de veren, de schokdempers en de lagers zijn allemaal specifiek aangepast aan en afgestemd op Europese wegen en hoge snelheden.

Conclusie

Als er na zo veel jaren nu ook een Ford Mustang met Europese specificaties komt, zijn de verwachtingen bij de liefhebbers hooggespannen. “You only get one chance to make a first impression”, zeggen ze bij Ford. Wij hadden al eens kennis gemaakt met een Mustang enkele jaren geleden tijdens een road trip langs de Route 66. Wij hebben alleen maar positieve herinneringen aan dit raspaard met stamboom en kunnen ook stellen dat de Europese Mustang ook een echte Mustang is trouw aan zijn roots. Knappe looks, dito prestaties en een iconische uitstraling. Alleen is het geluid van een viercilinder natuurlijk niet zo spannend. Maar dan kies je toch gewoon de V8.

Foto van Johan De Haes

Johan De Haes

Test driver

Reacties
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties